Wednesday, February 15, 2012

SPOOL ADMINISTRATION INTERVIEW QUESTIONS & ANSWERS


1) How to configure the printers and Output Devices?
Ans: Using the SPAD we configure the printers.
2) What are different types of Access Methods?
Ans: C- Direct O.S Call
L- Printing for using LP/LPR protocol.
F- Front end printing.
S- Printing for using LPD host via sap protocol.
U- Printing for using LPD host via Berkley protocol.
E- Extenal printing.
X- SAPComm.
3) What are the different types of printing? What are the 3 types of Remote Printing?
Ans: Local Printing: The Spool work process is running on the same server as a host operating system spool.
Remote Printing: The Servers are connected on different servers through network.
Front end Printing: The printers are configured with windows pc’s through print manager.
4) What is the Spool Request and how we access it?
Ans: Spool Request contains the actual data for printing. Using T_Code SP01 we access it.
5) What is the Output Request and how we access it?
Ans: Output request contains information about the Output device name, number of copies to be printed and using information. Using T_Code SP02 we access it.
6) How you delete the old spool requests?
Ans: RSPO0041 this report checks the old spool request and deletes it.
7) What is the Temse database how we access it?
Ans: It is the temporary sequent ional database. Contains all the information related to job logs, print job logs. Using SP12 we access the Tempse Database.
8) How you find the inconsistencies the THEMSE database?
Ans: RSPO1043 this report finds the inconsistence in the theme database and deletes it. It compares the TST01 and TST03 tables and displays the Inconsistencies.
9) To prevent having to adjust output devices (e.g. print queue definitions) in every system each time they are transported from one system to another, an administrator can:
Ans: A logical spool server mapped to the real spool server can solve this problem by adjusting output devices after importing them.
For example, logical spool server "logicalspooler" can be set up in the customizing, quality assurance and production systems; printers get assigned to this spool server and they get transported. Because "logicalspooler" exists on the target systems, there is no need to change anything after the transport is imported.

Reactions:

1 comments:

Post a Comment